SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Vršnjačko nasilje

281222 0657Stručne radnice Centra za socijalni rad Mojkovac Peruničić Mijoljka, Ćorić Dubravka i Damjanović Sonja su u sali JU OŠ “Aleksa Đilas – Bećo”, 21.decembra.2022.godine, održale tribinu na temu „Vršnjačko nasilje”, kojoj su prisustvovali  Članovi Đačkog parlamenta i Zajednice učenika kao i drugi učenici zainteresovani za navedenu temu.

Istom prilikom, učenici su upoznati sa nadležnostima i ulogama institucija u sprečavanju nasilnog ponašanja kod mladih, o ulozi MUP-a i Centra za socijalni rad u procesuiranju i intervenciji u oblasti vršnjačkog nasilja i maloljetničke delikvencije, o mjerama prevencije i tretmana, kao i kazneno-pravnoj zaštiti u pogledu ove vrste nasilja.

Takođe, pružena im je prilika da interaktivno učestvuju i  nauče kako da prepoznaju vršnjačko nasilje, sve njegove oblike, na koji način da reaguju ukoliko do njega dođe, bez obzira na to da li su učesnici ili posmatrači, dok su posebno interesovanje  iskazali na temu nasilje nad djecom u porodici.

Na obostrano zadovoljstvo, postignut je dogovor da se u narednom periodu, organizuje slična tribina, sa nekom novom temom, po izboru đaka.

Pogledaj još novosti - Mojkovac i Kolašin