SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Plan rada tokom prijema zahtjeva za dječji dodatak do 18 godina

Obavještenje - Otvoren još jedan punkt za prijem podnesaka za novo pravo na dječji dodatak

U cilju smanjenja dužine čekanja i formiranja redova prilikom predaje podnesaka za dječji dodatak, otvoren je još jedan punkt za prijem podnesaka za novo pravo na dječji dodatak za djecu do 6 godina starosti u Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu na adresi Podljubovic bb. Na mapi ispod mozete pogledati lokaciju novog punkta. Radno vrijeme ce biti isto kao i na drugim lokacijama u Podgorici.

 

punkt mapa 110921

Obavještenje - podnošenja zahtjeva za dječiji dodatak

 

JU Centar za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi će od 01.09.2021. godine početi sa primanjem zahtjeva za ostvarivanje novog prava na dječji dodatak za djecu od 0 do 6 godina starosti. Shodno Zakonu o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, koji je objavljen u Službenom listu Crne Gore br.59/2021, čija primjena počinje od 01.10.2021. godine, utvrđeno je da pravo na dječiji dodatak ostvaruju djeca starosne dobi do 6 godina. Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je izdvojilo sredstva za buduće korisnike dječjeg dodatka, a preko našeg centra za socijalni rad ovo pravo iskoristiće 16666 djece, sa teritorije Podgorice, Golubovaca i Tuzi.

Potrebno je da se sa ličnom kartom identifikujete u centru i da prijemnom radniku date matične brojeve (JMB) članova Vaše porodice – sve se dalje radi automatizovano, kroz e-Socijalni karton.


U Centru za socijalni rad Podgorica će se prijem zahtjeva vršiti na dva pulta – u glavnoj zgradi Centra za socijalni rad u ulici IV proleterske 18 i u ulici Mitra Bakića br 126. Područne jedinice u Golubovcima i Tuzima zaprimaće zahtjeve u svojim kancelarijama, shodno mjestu prebivališta korisnika.

Od 01.09. do 08. 09. 2021. godine će se vršiti prijem zahtjeva shodno azbučnom redu prezimena od slova A do I;
Od 08.09 do 15. 09.2021. godine će se vršiti prijem zahtjeva po azbučnom redu prezimena od slova J do R;
Od 15.09. do 22. 09 će se vršiti prijem zahtjeva po azbučnom redu prezimena od  slova S do Š.

Radno vrijeme Centra za socijalni rad za rad sa strankama, podnosiocima zahtjeva za ostvarivanje novog prava na dječji dodatak tokom septembra će biti radnim danima od 07.00. do 18.00 h, sa tim što će se praviti pauze u radu od 11.00. h do 11.30 h i od 15.do 15.30 h.
Takodje Centar za socijalni rad će primati zahtjeve za ostvarivanje ovog prava i subotom u terminu od 07.00 h do 13.00 h, sa pauzom od 11.00 do 11.30 h.

Za sve ostale zahtjeve i podneske, Centar za socijalni rad će raditi u redovnim terminima, dok je produženo radno vrijeme rezervisano za ostvarivanje prava na dječji dodatak.

Apeluje se na gradjane da poštuju epidemiološke mjere, da ne stvaraju gužve, jer ima dovoljno vremena, da se prime svi zahtjevi za ostvarivanje prava na dječji dodatak za djecu od 0 do 6 godina.

 

Obavještenje - o sprovodjenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim koronavirusom

Uvaženi sugrađani,

Shodno Naredbi o sprovodjenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim koronavirusom („Sl.list CG“, br. 14/20 i 15/20), a u cilju izbjegavanja većih gužvi u zatvorenom prostoru, molimo Vas da se, do prestanka razloga za sprovođenje posebnih mjera, uzdržavate od dolaska u prostorije Centra za socijalni rad, osim u hitnim slučajevima.

Preporučujemo da stručne radnike kontaktirate putem telefona br. 067/074-421 - Prijemna Kancelarija, 020/230-570 i 020/230-572 centrala, kao i da, ukoliko ste u mogućnosti, pristupite elektronskom podnošenju zahtjeva na E-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. (za materijalna davanja) ili Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. (za Službu za djecu i mlade i Službu za odrasla i stara lica).

Ako želite, zahtjev ili drugu dokumentaciju, možete ubaciti i u poštansko sanduče, koje se nalazi pored ulaznih vrata.

Za usluge koje zahtijevaju lično prisustvo, rad sa strankama obavlja se u periodu od 9 do 12 časova, a uvodi se i korigovani režim ulaska i boravka, koji podrazumijeva da u prostorije Centra odnosno u Prijemnu kancelariju ulazi samo po jedan korisnik.

U slučaju hitnih i neodložnih intervencija, možete kontaktirati pripravnog radnika, 24h dnevno, na broj telefona 067/449-133.

Na ovaj način želimo zaštititi zdravlje gradjana i spriječiti širenje koronavirusa.

Hvala Vam na razumijevanju.

                                                                                                                                                                                                             S poštovanjem,

Centar za socijalni rad Podgorica

Pogledaj još novosti - Podgorica, Tuzi, Golubovci