SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

U Centru za socijalni rad Danilovgrad, održan međusektorski sastanka na temu vršnjačko nasilje

Dana 29.03.2023. godine, sa početkom u 10:00 h, u prostorijama Centra za socijalni rad Danilovgrad, održan je međusektorski sastanak o vršnjačkom nasilju sa sledećim dnevnim redom:

  1. Međusektorska saradnja po pitanju vršnjačkog nasilja:
  • Pregled zakonodavnih regulativa i propisa
  • Procjena stepena prisustva nasilja
  • Prikupljanje predloga u cilju sprečavanja nasilja
  1. Razvoj mreže za zaštitu djece u lokalnim zajednicama
  1. Prepoznavanje i posledice vršnjačkog nasilja
  2. Preporučene aktivnosti:
  • Otkrivanje nasilja
  • Saznanje o nasilju
  • Razgovor sa djetetom
  1. Komentari i sugestije

Sastanku su prisustvovali direktor CSR Danilovgrad Nikola Anđušić, stručni radnici Centra Marija Lepović i Milena Ivanović, komandir kriminalisticke policije OB Danilovgrad Ivan Čović, direktor Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ Miloje Aranitović, direktorica OŠ „Vuko Jovović“ Danilovgrad Mirjana Keković, direktorica OŠ „Njegoš“ Spuž Tatjana Jokić i pedagog Olga Micevski, direktorica OŠ „Milosav Koljenšić“ Slap Gordana Janjušević, direktor OŠ „Blažo Mraković“ Zagarač Radovan Ristić.

Sastanak je održan na inicijativu direktora Nikole Anđušića, sa ciljem jačanja saradnje i usaglašavanja reakcija institucija na nivou Opštine, koje se naposredno suočavaju sa problemom porasta slučajeva vršnjačkog nasilja.
Predstavnici navedenih ustanova su se rado odazvali pozivu, pa je sastanak protekao u prijatnoj atmosferi i konstruktivnom razgovoru.
Razmijenjena su saznanja i iskustva povodom date problematike, predstavljeno je i dogovoreno buduće djelovanje u odnosu na datu problematiku iz domena škole, policije i Centra za socijalni rad. Razmatrani su različiti pristupi rješavanju problema, kao i razvoj mreže podrške kako žrtvi nasilja i njegovoj porodici, tako i počiniocu nasilja i njegovoj porodici.

Inicijativa je podržana od strane svih učesnika sastanka, koji su izrazili zahvalnost što su ovim putem prikupili potrebne informacije i osnažili se u zajedničkoj borbi protiv vršnjačkog nasilja, a sa ciljem dugotrajnog rješavanja problema.

Pogledaj još novosti - Danilovgrad