SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Posjeta ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić JU Centru za socijalni rad za Opštinu Danilovgrad

JU Centar za socijalni rad za Opštinu Danilovgrad, u ponedeljak 27. maja, posjetila je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa saradnicima. Ova posjeta predstavlja važan događaj za naš Centar, kao i priznanje za naš rad i posvećenost u pružanju pomoći i podrške najugroženijim članovima naše zajednice.
Ministarka je tokom posjete obišla naše prostorije i upoznala se sa svakodnevnim radom naših zaposlenih, sa kojima je razgovarala o poslu i uslovima rada u Centru. Razgovaralo se o trenutnim izazovima sa kojima se suočavamo, kao i o mogućnostima za unapređenje usluga koje pružamo korisnicima. Na inicijativu direktora Centra posebnu pažnju je privuklo uređenje kontakt prostorije, koja ima za cilj stvaranje sigurnog i prijatnog okruženja našim najmlađim korisnicima, za koju je ministarka Nišić iskazala dodatnu zainteresovanost i obećala da će Ministarstvo finansijski pomoći nastavak uređenja iste.
Predstavljene su usluge koje ovaj Centar pruža na teritoriji opštine Danilovgrad, kao i projekti i inicijative koje planiramo realizovati u narednom periodu.
Posjeta ministarke je od velike važnosti za naš Centar, jer pruža priliku za direktan dijalog, kao i za podršku i saradnju u budućnosti. Verujemo da je ova posjeta doprinijela boljem razumijevanju naših potreba i da će rezultirati konkretnim koracima ka unapređenju uslova rada i kvaliteta usluga koje pružamo.

28052024 1934

Saopštenje povodom posjete ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić.pdf

 

Direktor JU Centra za socijalni rad za opštinu Danilovgrad bio je gost u jutarnjem programu Dobro jutro Crna Goro na RTCG

Rukovodstvo Opštine Danilovgrad posjetilo prostorije Centra za socijalni rad

Rukovodstvo Opštine Danilovgrad posjetilo prostorije Centra za socijalni rad, koji su razgovarali sa direktorom Centra Nikolom Anđušićem o položaju i statusu stanovnika sa teritorije opštine Danilovgrad koji su u stanju socijalne potrebe, kao i o pravima i uslugama koje ovaj Centar pruža. Jedna od razloga posjete rukovodstva Opštine jeste i otvaranje nove kontakt prostorije u sklopu Centra za socijalni rad, za sada jedinstvene u Crnoj Gori. Korisnici iste, kojima je presudom suda određena mjera kontaktiranja sa djecom u prostorijama Centra, uz prisustvo stručnog radnika, imaće na raspolaganju sada potpuno zasebnu i prilagođenu svim potrebama i uzrastima kontakt prostoriju u kojoj će moći da nesmetano održavaju kontakte. Za razliku od hladnih kancelarijskih prostorija sada mališani mogu u prijatnijem ambijentu i toplijoj atmosferi da provode vrijeme sa roditeljem kojem nije pripalo starateljstvo. Dio sredstava za ovu namjenu obezbijedila je Opština Danilovgrad, pa je tim povodom direktor Centra za socijalni rad Nikola Anđušić predsjedniku Opštine dodijelio Zahvalnicu. Razgovarali su o daljoj saradnji, narednim projektima a sve sa ciljem unapređenja socijalnog statusa najugroženijih u opštini.

Direktor JU Centar za socijalni rad za opštinu Danilovgrad bio je gost u emisiji Vaše priče na RTCG

Danilovgrad: Saopštenju povodom dodjele novogodišnjih paketića

Saopštenje povodom dodjele paketića 31241155

U prostorijama Centra za socijani rad Danilovgrad održan sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migrante (IOM)

U petak 06.10.2023. godine u prostorijama Centra za socijani rad Danilovgrad održan je sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migrante (IOM) sa ciljem razmjene iskustava u radu sa ranjivim kategorijama u migraciji, radi daljeg unapređenja programa Asistiranog dobrovoljnog povratka i reintegracije (AVRR), koji se sprovodi u okviru aktivnosti IOM-a uz obavezno učešće Centra.

Sastanku su prisustvovali predstavnici IOM-a Bosna i Hercegovina Tarik Zećo i Dino Pehlić, kao i predstavnica IOM-a Crna Gora Dijana Ostojić, dok su ispred Centra za socijani rad sastanku prisustvovali direkror CZSR Danilovgrad Nikola Anđušić i radnice Stručne službe Aida Kalač Šuković i Milena Ivanović.

10102023

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje Centar za socijalni rad preduzima iz okvira svoje nadležnosti u procesu realizacije pomenutog programa, te koje usluge korisnici mogu ostvariti u okviru svojih prava. Poseban naglasak stavljen je na maloljetnike bez pratnje, kao najranjivijoj kategoriji, a s tim u vezi prikazani su koraci koji se preduzimaju u Centru u procesu zaštite i procjene najboljeg interesa , kao i izazovi sa kojima se Centar susreće prilikom rada sa takvim korisnicima. Predstavnici IOM-a su kroz primjere iz prakse prikazali proces uspješne realizacije programa Asistiranog dobrovoljnog povratka i reintegracije, kao i aktivnosti koje njihov tim preduzima tokom tog procesa, ali i nakon njega, a koje se tiču daljeg praćenja i monitoringa.

Takođe, osvrtom na dosadašnju saradnju stečeni su uvidi u kljčne momente usaglašenog djelovanja, a dogovoreno je i proširenje saradnje kroz edukacije koje se planiraju od strane IOM-a, a sve u cilju poboljšanja rada sa korisnicima.

U Centru za socijalni rad Danilovgrad, održan međusektorski sastanka na temu vršnjačko nasilje

Dana 29.03.2023. godine, sa početkom u 10:00 h, u prostorijama Centra za socijalni rad Danilovgrad, održan je međusektorski sastanak o vršnjačkom nasilju sa sledećim dnevnim redom:

 1. Međusektorska saradnja po pitanju vršnjačkog nasilja:
 • Pregled zakonodavnih regulativa i propisa
 • Procjena stepena prisustva nasilja
 • Prikupljanje predloga u cilju sprečavanja nasilja
 1. Razvoj mreže za zaštitu djece u lokalnim zajednicama
 1. Prepoznavanje i posledice vršnjačkog nasilja
 2. Preporučene aktivnosti:
 • Otkrivanje nasilja
 • Saznanje o nasilju
 • Razgovor sa djetetom
 1. Komentari i sugestije

Sastanku su prisustvovali direktor CSR Danilovgrad Nikola Anđušić, stručni radnici Centra Marija Lepović i Milena Ivanović, komandir kriminalisticke policije OB Danilovgrad Ivan Čović, direktor Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ Miloje Aranitović, direktorica OŠ „Vuko Jovović“ Danilovgrad Mirjana Keković, direktorica OŠ „Njegoš“ Spuž Tatjana Jokić i pedagog Olga Micevski, direktorica OŠ „Milosav Koljenšić“ Slap Gordana Janjušević, direktor OŠ „Blažo Mraković“ Zagarač Radovan Ristić.

Sastanak je održan na inicijativu direktora Nikole Anđušića, sa ciljem jačanja saradnje i usaglašavanja reakcija institucija na nivou Opštine, koje se naposredno suočavaju sa problemom porasta slučajeva vršnjačkog nasilja.
Predstavnici navedenih ustanova su se rado odazvali pozivu, pa je sastanak protekao u prijatnoj atmosferi i konstruktivnom razgovoru.
Razmijenjena su saznanja i iskustva povodom date problematike, predstavljeno je i dogovoreno buduće djelovanje u odnosu na datu problematiku iz domena škole, policije i Centra za socijalni rad. Razmatrani su različiti pristupi rješavanju problema, kao i razvoj mreže podrške kako žrtvi nasilja i njegovoj porodici, tako i počiniocu nasilja i njegovoj porodici.

Inicijativa je podržana od strane svih učesnika sastanka, koji su izrazili zahvalnost što su ovim putem prikupili potrebne informacije i osnažili se u zajedničkoj borbi protiv vršnjačkog nasilja, a sa ciljem dugotrajnog rješavanja problema.

JU Centar za socijalni rad za Opštinu Danilovgrad organizovao dodjelu novogodišnjih paketića

U duhu novogodišnjih i božićnih praznika JU Centar za socijalni rad za Opštinu Danilovgrad, organizovala je dodjelu paketića za djecu korisnike materijalnog obezbjedenja, hraniteljskih porodica i djecu u stanju socijalne potrebe. Posebnu radost djeca su imala jer im.je poklone uručio Deda Mraz, koji je sa djecom napravio malu novogodišnju žurku, gdje su zajedno igrali, Pjevali i fotografisali se.

Kako praznici predstavljaju vrijeme za druženje, darivanje, uvažavanje i prihvatanje naš centar je u saradnji sa donatorima omogućio da naša djeca dožive posebne čari i zadovoljstvo povodom nastupajućih praznika", kazao nam je Nikola Anđušić, direktor Centra za socijalni rad u Danilovgradu.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo donatorima i to Adra Crne Gore, Farmont D.O.O., Volmont D.O.O., Nemesis D.O.O. i Redakciji programa za djecu mlade televizije Crne Gore, koji su pomogli u realizaciji obezbjeđivanja poklona za naše korisnike.

Ističemo da će Centar za socijalni rad u Danilovgradu, integralnim pristupom, kontinuiranim mjerama i aktivnostima i u godinama koje predstoje stvarati kvalitetan ambijent za svu našu djecu i obezbijediti im bezbrižno odrastanje.

CSR Danilovgrad - Promocija hraniteljstva

27922 1436

JU Centar za socijalni rad za Opštinu Danilovgrad obezbijedio 530 novogodišnjih paketića za korisnike prava iz socijalne i dječje zaštite

Kako praznici predstavljaju vrijeme za druženje, darivanje, pripadanje, uvažavanje i prihvatanje naš centar je u saradnji sa Ministasrvom finansija i socijalnog staranja i brojnim donatorima omogućio da naša djeca dožive posebne čari i zadovoljstvo povodom nastupajućih praznika.

Koristimo priliku da se zahvalimo i donatorima i to Elektroprivredi Crne Gore, Farmont D.O.O., Adra Crne Gore, Moto klub -Sokolovi, NVO Crnogorska djeca-Montenegro kids, Organizacija prijatelji djece.

301221 1610

Pogledaj još novosti - Danilovgrad