SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Najčešće usluge u zajednici su multisektorska saradnja Centra sa svim ostalim organima lokalne samouprave, kao i NVO sektorom, gdje su određene organizacije prepoznate kao bitan faktor pružanja materijalnih pomoći u vidu namirnica,donatorskih akcija iz inostranstva i šire, izgradje i adaptacije stanova i dr.

Prva promocija hraniteljstva“ Dani otvorenih vrata“

U toku 2013 godine u Sali Centra za kulturu u Rožajama, JU Centar za socijalni rad za opštinu Rožaje je održao prvu promociju hraniteljstva pod nazivom“Svako dijete treba porodicu“.
Kampanja se sprovodila u okviru projekta“Reforma sistema socijalne i dječije zaštite: unapređenje socijalne inkluzije“kojeg je sprovodila Vlada Crne Gore, uz tehničku pomoć UNICEF-a i UNDP-a i finansijsku podršku Evropske unije.
Cilj ovakve kampanje je bio povećanje broja hranitelja u Crnoj Gori, smanji broj djece u institucijama i podigne svijest o osnovnoj ljudskoj potrebi i pravu svakog djetata da raste u toplom porodičnom okruženju.
Jednu od tri realizovane kampanje vodili su službenici JU Centra za socijalni rad za opštinu Rožaje Zineta Sutović, Armin Dedeić, Faruk Dacić, Esad Plunac. Oni su prisutne upoznali sa značajem hraniteljstva, obijasnili ko može biti hranitelj, koje su odgovornosti i kako se može postati hranitelj.

Pogledaj još novosti