SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

JU Centar za socijalni rad za Prijestonicu Cetinje u saradnji sa UNDP-om realizuje projekat ”Pomoć u kući za stare”-u Prijestonici Cetinje.

Cilj projekta je da se na teritoriji Prijestonice Cetinje starijim osobama koje imaju određene potrebe obezbijedi da žive što je moguće ispunjenijim životom, i što je duže moguće u sopstvenim domovima. Ujedno se teži ka jačanju socijalne i psihološke stabilnosti starih lica na teritoriji Cetinja, poboljšanju kvaliteta interakcije i uključivanja u svakodnevne životne aktivnosti.

Cjelovita organizovana društvena briga i posvećenost starim i bolesnim licima kroz ovaj program obuhvata usluge:

  • Sredjivanje i čišćenje stana, kupovina namirnica, spremanja hrane, pomaganje pri kretanju,   odvođenje starih lica ljekaru, briga o nabavljanju ljekova.
  • Usluge održavanja doma (brisanje prašine, usisavanje, brisanje podova, pranje suđa i odeće, peglanje itd., odrzavanje kupatila)
  • Poslovi izvan kuće (pribavljanje namirnica, plaćanje računa, odlazak po recepte i jlekove u apoteci)
  • Priprema obroka, izdavanje obroka ( pogrijavanje jela, postavljanje, eventualno hranjenje i pranje sudova posle obroka)
  • Pomoć pri odlasku kod ljekara

Projekat je počeo u aprilu mjesecu i trajaće do decembra 2016.godine. Centar je indetifikovao 80 osoba kojima je u ovom trenutku pomoć u kući najneophodnija a samim tim kroz devetomjesečno trajanje projekta sa korisnicima će raditi 8 geronto domaćica.

Pogledaj još novosti - Prijestonica Cetinje