JU Centar za socijalni rad za opštinu

                                                                    Rožaje

KONTAKT ZA MEDIJE

Ana Nikčević  - PR služba

E-mail:  ana.nikcevic@mrs.gov.me

Adresa: Rimski trg 46

Pretraga

Jezik

Najčešće usluge u zajednici su multisektorska saradnja Centra sa svim ostalim organima lokalne samouprave, kao i NVO sektorom, gdje su određene organizacije prepoznate kao bitan faktor pružanja materijalnih pomoći u vidu namirnica,donatorskih akcija iz inostranstva i šire, izgradje i adaptacije stanova i dr.

U toku 2013 godine u Sali Centra za kulturu u Rožajama, JU Centar za socijalni rad za opštinu Rožaje je održao prvu promociju hraniteljstva pod nazivom“Svako dijete treba porodicu“.
Kampanja se sprovodila u okviru projekta“Reforma sistema socijalne i dječije zaštite: unapređenje socijalne inkluzije“kojeg je sprovodila Vlada Crne Gore, uz tehničku pomoć UNICEF-a i UNDP-a i finansijsku podršku Evropske unije.
Cilj ovakve kampanje je bio povećanje broja hranitelja u Crnoj Gori, smanji broj djece u institucijama i podigne svijest o osnovnoj ljudskoj potrebi i pravu svakog djetata da raste u toplom porodičnom okruženju.
Jednu od tri realizovane kampanje vodili su službenici JU Centra za socijalni rad za opštinu Rožaje Zineta Sutović, Armin Dedeić, Faruk Dacić, Esad Plunac. Oni su prisutne upoznali sa značajem hraniteljstva, obijasnili ko može biti hranitelj, koje su odgovornosti i kako se može postati hranitelj.