JU Centar za socijalni rad za opštine

                                                                    Nikšić, Plužine i Šavnik

previous arrow
next arrow
Slider

KONTAKT ZA MEDIJE

Ana Nikčević  - PR služba

E-mail:  ana.nikcevic@mrs.gov.me

Adresa: Rimski trg 46

Pretraga

Jezik

129F1937 BEFF 4AE9 A2E6 02F6326448C6Prva nedelja oktobra u Centru za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik biće u znaku hraniteljstva. Naime, u periodu od 01.10.2019. do 07.10.2019. godine svi koji su zaintresovani mogu saznati nešto više o ovom obliku zaštite i to direktno od stručnih radnika koji se bave ovom problematikom.
Za pravilan i zdrav fizički, intelektualni i emocionalni razvoj, djeci je neophodno da odrastaju u porodici, ali u pojedinim situacijama, roditelji nisu u mogućnosti da im to omoguće. U slučaju kada je porodica nije u mogućnosti svom djetetu pružiti potrebnu brigu, država ima obavezu da obezbijedi djetetu odgovarajući alternativni vid staranja, koje podrazumijeva hraniteljstvo. Hranitelji preuzimaju neposrednu brigu o djetetu i imaju dužnost da se staraju o njegovom zdravlju, razvoju, vaspitanju i obrazovanju, a u cilju njegovog osposobljavanja za samostalan život i rad.
Djeca su uvijek bila i moraju ostati fokus djelovanja svih nas, a glavno odredište tog djelovanja treba biti dobrobit djeteta, njegovo fizičko i psihološko zdravlje i razvoj u skladu sa biološkim potencijalima. Briga o dobrobiti djece predstavlja potencijal društva pa nam je cilj da motivišemo što više sugrađana da vrata svog doma otvore djeci bez roditeljskog staranja.
Svi kojima su potrebe dodatne informacije mogu posjetiti Centar za socijalni rad I od stručnih radnika dobiti sve nepohodne informacije.
Posjetite nas!