Centar za socijalni rad Herceg Novi je, uz podrsku Ministarstva rada i socijalnog staranja i Unicefa, a u okviru nastavka kampanje ”Svako dijete treba porodicu” 10 Novebra 2015 god. u Dvorani park u Herceg Novom, organizovali dane otvorenih vrata posvecenim hraniteljstvu.

Takodje, Centar za socijalni rad Herceg Novi u javnim obracanjima, kontinuirano  promovise hraniteljstvo, sa ciljem  pronalaska hranitelja za djecu bez roditeljskog staranja, da bi se na taj nacin umjesto u institucijama, djeca podizala i odrastala u porodicnom okruženju.

Hraniteljstvo predstavlja privremeni oblik zastite djeteta, koje nema adekvatno roditeljsko staranje. Hraniteljska porodica njeguje djete, brine se o njegovom zdravlju, vaspitanju i obrazovanju, pruzajuci mu prijeko potrebnu toplinu porodicnog doma, dok Drzava obezbjedjuje naknadu za rad hranitelja i boravak djeteta u hraniteljskoj porodici. Hraniteljstvo moze pruziti par, ili porodica, koja ima zelju i mogucnost da djetetu obezbjedi njegu, pomoc i uslove za zivot neophodne za njegov pravilan rast i razvoj. Status hraniteljske porodice moze dobiti par ili porodica koja ispunjava uslove propisane zakonom i koja je od strane strucnih radnika ocjenjena podobnom da na najbolji moguci nacin zadovolji potrebe djeteta.

U Centru za socijalni rad herceg Novi zainteresovani gradjani mogu da dobiju sve neophodne informacije vezane za hraniteljstvo.

U Centru za socijalni rad Herceg Novi je u toku i realizacija projekta “Porodični saradnik”  sa Nevladinom organizacijom  “Porodični centar” uz podrsku Ministarstava Rada i socijalnog staranju u cilju podizanja resursa, koji ce omoguciti bioloskim porodicama da razviju svoje snage kako bi djeca, pogotovo ona mladja od 3 godine odrastala u toplom porodicnom okruzenju.

Centar za socijalni rad Herceg Novi u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i UNDP-ja realizuje i projekat stanovanje uz podrsku, a koja je namjenjena mladima koji su bili sticenici Djecijeg doma “Mladost”u Bijeloj. Cilj ove usluge je osposobljavanje i osnazivanje korisnika za samostalan zivot u zajednici.