JU Centar za socijalni rad za Prijestonicu

                                                                    Cetinje

previous arrow
next arrow
Slider

Cilj projekta je da se na teritoriji Prijestonice Cetinje starijim osobama koje imaju određene potrebe obezbijedi da žive što je moguće ispunjenijim životom, i što je duže moguće u sopstvenim domovima. Ujedno se teži ka jačanju socijalne i psihološke stabilnosti starih lica na teritoriji Cetinja, poboljšanju kvaliteta interakcije i uključivanja u svakodnevne životne aktivnosti.

Cjelovita organizovana društvena briga i posvećenost starim i bolesnim licima kroz ovaj program obuhvata usluge:

  • Sredjivanje i čišćenje stana, kupovina namirnica, spremanja hrane, pomaganje pri kretanju,   odvođenje starih lica ljekaru, briga o nabavljanju ljekova.
  • Usluge održavanja doma (brisanje prašine, usisavanje, brisanje podova, pranje suđa i odeće, peglanje itd., odrzavanje kupatila)
  • Poslovi izvan kuće (pribavljanje namirnica, plaćanje računa, odlazak po recepte i jlekove u apoteci)
  • Priprema obroka, izdavanje obroka ( pogrijavanje jela, postavljanje, eventualno hranjenje i pranje sudova posle obroka)
  • Pomoć pri odlasku kod ljekara

Projekat je počeo u aprilu mjesecu i trajaće do decembra 2016.godine. Centar je indetifikovao 80 osoba kojima je u ovom trenutku pomoć u kući najneophodnija a samim tim kroz devetomjesečno trajanje projekta sa korisnicima će raditi 8 geronto domaćica.