JU Centar za socijalni rad za opštine

                                                                    Berane, Andrijevica i Petnjica

SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow
Foto priča sa nedavno održane promocije hraniteljstva Centra za socijalni rad za opštine Berane,Andrijevica i Petnjica i premijere promo filma "Budi hranitelj uz tebe sam".

Promo filmom željeli smo prikazati da je hraniteljstvo  posebna, jedinstvena i izazovna uloga. Ono ljude koji se opredijele za brigu o djeci koju nisu rodili vodi putem posebnog životnog iskustva – davanja drugome najboljeg dijela sebe, pri čemu i sami, čineći dobro za druge, mnogo dobrog izgrađuju i dobijaju. Cilj smještaja djeteta u hraniteljsku porodicu jeste obezbjeđivanje adekvatnog porodičnog okruženja u kome će ono rasti, razvijati se, vaspitavati, obrazovati, osposobljavati za samostalan život prateći svoje potencijale, odnosno imati iste šanse kao djeca koja odrastaju sa svojim roditeljima. Veliku podršku u organizaciji i realizaciji našeg projekta pružili su nam zaposleni Centra za kulturu Berane na čelu sa direktoricom Tamarom Kenjić, Polimski muzej kao i direktori, nastavnici, vaspitači i profesori muzike iz svih osnovnih i srednjih škola, vrtića i muzičke škole.

Imali smo čast da našoj promociji hraniteljstva govore ljudi velikog srca- hraniteljka i roditelj Barjaktarović Dubravka,Šćekić Božidar-mladić koji je bio na hraniteljstvu a kasnije je i on bio hranitelj i hraniteljka Topuzović Selvija iz Bara. Program su maestralno vodili učenici srednje medicinske škole Andrea Gutić i Dušan Peković. Mladi glumci i učenici beranske gimnazije Sara Joksimović i Đorđe Račić su na izuzetno emotivan način izveli tekst "Zelene oči" nepoznatog autora i hranitelja.

Najveću zahvalnost dugujemo djeci iz svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Berane, vrtiću "Radmila Nedić, muzičkoj školi, klapi O Dive bel canto i vokalnoj grupi "Gorske oči" ,koji su izvodeći pjesmu "Zavoli" Nikole Rokvića,pod mentorstvom i dirigentskom palicom profesorice solfeđa mr Andrijanom Vučetić Obadović, probudili predivnu emociju u svima nama, onako kako to samo djeca umiju.