JU Centar za socijalni rad za opštine

                                                                    Berane, Andrijevica i Petnjica

SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

SVE KAO U PRAVOJ PORODICI

Dana 28.02.2022 godine stručni radnici Centra za socijalni rad Berane  u okviru Dana otvorenih vrata održali su radionicu na temu “Prednosti smještaja djece u hraniteljske porodice „ uz poseban osvrt na prednosti razvoja Porodičnog smještaja za odrasla i stara lica.

Hraniteljstvo je posebna, jedinstvena i izazovna uloga. Ono ljude koji se opredijele za brigu o djeci koju nisu rodili vodi putem posebnog životnog iskustva – davanja drugome najboljeg dijela sebe, pri čemu i sami, čineći dobro za druge, mnogo dobrog izgrađuju i dobijaju. Bez rada hranitelja sve bi bilo drugačije; djeca bi kroz život koračala sa manje sigurnosti, teško bi se osamostalila i usjpešno nastavila svoj životni put.

Važno je da postoji sve više hraniteljskih porodica, jer se ljudi mogu  naći u stanju potrebe za zaštitom i smještajem, a kada uža ili šira porodica nije u stanju da zadovolji potrebe svog člana, onda država daje mogućnosti da se izađe u susret tim potrebama, a jedno od rješenja je i hraniteljska porodica za odrasle.

“ Prijavi se , budi I ti hranitelj, otvori vrata svoga doma I pruži nekom šansu za ljepšu, bolju I sigurniju budućnost “