U srijedu 24. maja sa početkom u 11h u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis, održana je press konferenciju u okviru projekta Zanatski RE Call centar.
Projekat implementiraju JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i Opština Nikšić, a finansiran je od strane Evropske unije posredstvom Ministarstva finansija Crne Gore – Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći kroz Operativni program – Razvoj ljudskih resursa 2012-2013, Ministarstva rada i socijalnog staranja. Ukupna vrijednost projekta je 92.224,00€.
Direktor Centra Ivan Mitrović govorio je o značaju ovog projekta za lokalnu zajednicu i istakao je da su danas svečano potpisani ugovori sa budućim pružaocima usluga u Zanatskom RE Call Centru, koji će proći dvomjesečni program obuke.
Goran Kuševija je istakao značaj projekata koje sprovodi Centar za socijalni rad Nikšić imajući u vidu činjenicu da kroz razvija nove socijalne usluge po prvi put na teritoriji Crne Gore.
Slaven Ćipranić je ukratko govorio o obuci koju će 13 pripadnika RE populacije pohađati a koja počinje danas. Obuka će se sastojati iz dva dijela, teorijskog i praktičnog, a trajaće 44 dana. Nakon završene obuke, polaznici će dobiti sertifikate.
Sonja Nikčević, ispred Opštine Nikšić, je izrazila zadovoljstvo nastavkom uspješne saradnje sa Centrom za socijalni rad. U okviru ovog projekta Opština učestvuje ustupanjem objekta za potrebe Zanatskog centra.
Asistent na projektu, Jelena Kovačević, je detaljno predstavila projekat prisutnima, govoreći o aktivnostima i rezultatima projekta.