Dobrotvor koji ne poznaje granice

Danilovgrad – Veliki humanista i dobrotvor Dragan Marušić, koji je skoro pola vijeka službovao u Njemačkoj, nedavno se vratio u rodno mjesto Daboviće nadomak Danilovgrada da nastavi započetu misiju. Naime, on je, u dogovoru sa sugrađankom Zoricom Kovačević i direktoricom Centra za socijalni rad za Opštinu Danilovgrad, Majom Luketić , odlučio da svoju porodičnu kuću sa pomoćnim objektima i čitavo imanje koje se prostire na površini od oko 15 hiljada kvadrata ustupi Centru za socijalni rad u trajnom vlasništvu.
Inače, Marušić je do sada i materijalo i finansijski pomagao mnoge ustanove i institucije kao i porodice lošeg materijalnog stanja širom ondašnje Jugoslavije i preko 5 miliona dao u razne humanitarne svrhe, a prije svega da bi olakšao život beskućnicima i najsiromašnijima.
– Meni je ovo najteži dan u životu. Iako napuštam očevinu iskreno se nadam da ono što sam naslijedio i stekao ide u prave ruke. Vraćem se u Frankfurt, ali srcem i dušom ostajem u Crnoj Gori , rekao je na rastanku diplomirani gastronom Dragan Marušić ne krijući emocije.
Primopredaja ključeva obavljena je na kućnom pragu, a na poklonu se zahvalila Maja Luketić.
– Ovo predivno gazdinstvo uskoro će imati namjenu i dobiti svoje korisnike koji će uživati u ljepotama ovog prirodnog ambijenta pod Ostroškim gredama. Postoji više ideja i projekata kako i na koji način ispuniti želje domaćina. Jedna od njih je da se pojedine prostorije osposobe za mjesnu ambulantu i pružanje medicinskih usluga lokalnom stanovništu, kao i za afirmaciju drugih sadržaja. rekla je Luketić.

 

Preuzeto sa:

http://mnemagazin.me/2016/09/13/dragan-marusic-poklonio-imovinu-centru-za-socijalni-rad-u-danilovgradu-dobrotvor-koji-ne-poznaje-granice/