Centar za socijalni rad za Bijelo Polje i Mojkovac oraganizovao je u Centru za kulturu u Bijelom Polju Dan otvorenih vrata hraniteljstva, a u okviru UNICEF-ove kampanje „Svako dijete treba porodicu“, kojem je prisustvovao poznati engleski glumac Nicholas Lyndhurst, poznatiji kao Rodni Troter iz serije „Mućke.“

Lyndhurst je kazao da se zalaže da svako brine o nekom djetetu i to je naziv kampanje „Svako dijete treba porodicu“, a ja smatram da svaka porodica treba dijete.

Šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks je kazao da svakom djetetu treba porodica i da je korist koju od hraniteljstva imaju djeca, porodice i zajednica nemjerljiva.

Ministrastvo rada i socijalnog staranja, centri za socijalni rad, zaposljeni u dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj, kao i druge institucije za zaštitu djece zajedno naporno rade na tekućoj reformi sistema dječije zaštite, čije osnovni cilj zbrinjavanje svakog djeteta i njihov boravak u bezbjednom porodičnom okruženju, kazao je Perks.

Direktor Centra za socijalni rad za Bijelo Polje i Mojkovac Admir Mustajbašić je kazao da u Bijelom Polju ima osam hraniteljskih porodica sa 12-oro smještene djece i da troje djece borvi u jednoj nesrodničkoj porodici.

Najznačajniji rezultat ove kampanje je porast broja djece koja borave u hraniteljskim porodicama, kazao je Mustajbašić.

O hraniteljskim iskustvima govorili su Sejdo Adrović i Abida Bećirović, dok su o hraniteljstvu govorile predstavnice Centra za socijalni rad Vanja Mašković i Vesna Minić. Prisutni u bjelopoljskom Centru za kulturu bili su u prilici da pogledaju dramsko- plesni performans ,,Ja sam Nada“ autorke Sanje Garić.